30 Kasım 2016 Çarşamba

Nefis Bir Kış Çorbası: Lahanalı Kırmızı Mercimek Çorbası 

1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardaktan biraz fazla bulgur
2 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım litre et suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber, tuz


Yıkanmış mercimek ve bulguru duduklu tenceremize koyuyor, içine iri doğranmış kuru soğanı, doğranmış sarımsağı, irice doğranmış beyaz lahanayı koyup üzerine tuzumuzu ekleyip duduklu tencere sisteminde 15 dakika pişiriyoruz. Ardından bir tavada yağı kızdırıp üzerine pul biber, nane ve salçayı kizaranakadar kavuruyoruz.

Blendırdan geçirip kasemize alıyoruz. Hazırladığımız baharatlı karışımdan kasemizin üstüne ekliyoruz. İsteğe göre karabiber serpebilirsiniz.
Afiyet , şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder