27 Kasım 2016 Pazar


Sufle Kabında Yumurtalı Ispanak

İki bağ ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
Her bir sufle kabı için yumurta
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
2 3 diş sarımsak
Pul biber, karabiber
Sıvı yağ

Ispanaklar biraz irice doğrandıktan veya elle ufalandıktan sonra bol suda yıkadıktan sonra sirkeli suda bir süre bekletilir. Durulandıktan sonra suyu süzdürülür.

 Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıldıktan sonra yarım ay şeklinde doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulmuş. Ardından salça eklenir ve karıştırılır. Dövülmüş sarımsakları da ekleyip bir iki çeviriyoruz.Ispanaklar ve tüm baharatlar eklendikten sonra yaklaşık 5 dakika kavurup ocaktan alalım.

Sufle kaplarının yarısına gelecek kadar kavrulmuş ıspanakları koyalım üstüne dagilmamasina dikkat ederek bir bütün yumurtayı kiralım ve 180°de ısıtılmış firinda yumurtalar pişene kadar pişirelim..

Afiyet, şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder