15 Eylül 2017 Cuma




Yaz Bohçası Böreği 

2 adet yufka 
3 adet haşlanmış patates 
1 adet kuru soğan 
Tuz pul biber karabiber 
Tereyağı 

1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 

Haşlanan patatesi rendeleyelim veya ezelim. Önce tereyağında soğanı kavurup ardından patates ve baharatları ekleyip soğumaya birakalim. 

Yufkayı sert zemine açalım bir pasta tabağının kenarlarını keserek yuvarlak şekil elde edelim. 

Hazırladığımız patates karışımını yufkaların ortalarına koyup bohça şeklinde toparlayalım. Maydanoz sapı veya yeşil soğan yaprağı ile bağlayalım. 

Yumurta süt ve sıvıyağ karışımını üstlerine sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder