19 Eylül 2017 Salı


Kakaolu Islak Kek 

3 adet yumurta 
1.5 su bardağı şeker 
1.5 su bardağı süt + 1/2 Yarım su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
3 çorba kaşığı kakao 
2 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
2 su bardağı un 

Islak Kekin sosundaki çiğ yumurta beni her zaman tereddütte bırakmıştır. Bu tarif sayesinde çiğ değil pişmiş sosu tükettiğimi bilmek bana yediğimden tat ve keyif aldırdığı için bu tarifi paylasiyorum.

Öncelikle yumurta ve sütü yaklaşık 5 dakika çırpalım. Ardından sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyelim. Homojen karışım elde edelim. Bir su bardağı bu karışımdan ayıralım. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyelim. Akışkan bir harç elde edeceksiniz biraz daha un ekleyelim mi diye tereddüt etmeyin. Çok güzel kabarıyor ve pişiyor. 

170 derecede keki pişmeye bırakalım. Diğer taraftan ayrılan sosun üstüne yukarda yazdığım yarım bardak sütü ekleyip sos tavasında bir taşım kaynatalım. 

Kekimizin piştiğini kürdan testi ile kontrol edip fırından aldıktan sonra 5-10 dakika havalandıralım. Ardından sosumuzu dökelim ve birkaç saatin ardından servis edelim. 

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder