28 Ocak 2018 Pazar


Elmalı Turta

Sevdiklerinize yapabileceğiniz pratik bir tatlı. Üstelik nefis.

Malzemeler

125 gr.oda ısısında tereyağı 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı şeker (Çok tatlı sevenler 10'a çıkarabilir.)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
3.5 şu bardağı un

İç harcı için 

4-5 adet ister kabuklu ister kabuksuz rendelenmiş elma (Ben çocuklar için bir ikisini kabuklu bıraktım.)
3 kaşık şeker
Isteğe göre çay kaşığı ile tarçın 
Varsa az kıyılmış ceviz içi 

Bir tavada iç harcı hazırlayalım. Rengi değişince ve şeker ile elmalar iyice karamelize olduktan sonra yani yaklaşık orta ateşte 15 dakika kadar geçince ocaktan alalım.

Hamur malzemelerinin tamamını bir güzel harmanlayalım ve hazırladığımız hamurdan 1/3 unu buzluğa ayıralım. Bu ölçü yumrugunuz gibi diyebiliriz hatta daha küçük 😉

Hamurumuzu da bu esnada dinlendirelim. Aradan geçen yarim saat kadar sonra yağlanmış yuvarlak borcama hamurumuzu acalim. Hazırladığımız elmalı iç harci uzerine yayalim ve buzluktan aldığımız hamuru rende yardımı ile elmaları örtecek şekilde eşit olarak dağıtalım. Üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat 180-190 derecede pişirelim. 

Isteğe göre isterseniz turtaniz soğuduğunda pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hamurumuzu muhafaza ederken üzerini tam ortmeyin ki kıtır kıtır özelliği bozulmasın. Ağızda dağılan bir turta için haydi mutfağa 👍

Afiyet, şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder