8 Aralık 2016 Perşembe

Muhteşem bir Palamut Tava

Kış Mevsimi gelince vazgeçilmezi oluyor bizim ailenin, balık. Çocuklar içinde çok faydalı olması bir kat daha cazibeli hale getiriyor bizim evdekileri. Haftada bir ya fırında ya tavada illa ki bir çeşit balık türevi görmek mümkün masalarımızda. Bu hafta yaptığımız çeşit; tavada Palamut kızartması idi.

2 -3 adet iri boy temizlenmiş ve dilimletilmiş Palamut dilimleri
Yarım limon
Sıvıyağ
Mısır unu

Yıkanmış palamutları Son bir su yapıp içine yarım limon suyunu sıkalım. Bir süre bu su içinde bekletelim. Ardından son bir durulama ve Süzme işleminden sonra mısır ununa bulanmış balıkları kızdırılmış tavada arkalı önlü kızartalım.

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder