3 Aralık 2016 Cumartesi
Nefis Süt Dilimi Tarifi
Keki için
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı pudra sekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un
Kreması için
1 paket süt kremasi
2 poşet krem şanti
Yarım çay bardağı süt
Oncelikle kremamızı koyu şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldıralım.
Ardından kekiniz için yumurta ve pudra şekerini beyazlaşana kadar çırpıp diğer malzemeleri ekleyip yeniden çırpıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Kekin düz olması için fırın kabına eşit yayılmasına dikkat etmenizi ve karışımı döktükten sonra sert yere birkaç kez vurmanızı tavsiye ederim.
Kekimiz pişip biraz dinlendikten sonra keki ikiye kesip arasına dolapta dinlendirdiğimiz kremayı sürüp üstüne kalan yarımı koyup dikdortgen şeklinde kesip servis edebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun. . .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder