Kaşarlı Ispanak
1 bağ ıspanak
1 adet büyük boy soğan
200 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
Tuz, Pul biber
Ispanak faydali ve lezzetli olmasının yanı sıra temizlenmesi dikkat ve özen gösteren bir sebze olmasi bakımından güvenilir yerlerde ve kişilerde yenmesi gerektiği gorusundeyim. Ben en az 5 yıkama ve sirkeli suda bıraktıktan sonra bir iki durulama işlemi yapmadan kesinlikle yemek yapma işlemine başlamıyorum. Size de tavsiye ederim.
Öncelikle küp küp doğranmış soğanımızı sağda kavuruyoruz. Daha sonra dogranmis sarimsaklari ekliyor ve bir iki kez daha ceviriyoruz. Ardından irice doğranmış bebe ıspanakları ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kendi suyunda pişen ıspanakları sunuma yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip, birkaç dakika daha bekleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder