5 Aralık 2016 Pazartesi

Zerdeçallı Kırmızı Mercimek Çorbası

1 büyük boy kuru soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım bardak bulgur
1 büyük boy patates
Tereyağı, sıvıyağ
Bir tutam zerdeçal
Sarımsak
Pul biber,  karabiber

Küp küp doğranan kuru soğanı yağda kavuruyoruz. Ardından yıkanmış mercimek ile bulguru ve küp küp doğranan patatesi ekleyip bir iki dakika karıştıralım. Üstüne sarımsak ve suyu da ilave edip tenceremizin  kapağını kapatalım. Önce yüksek ardından kısık ateşte ürünler pişene kadar pişirelim.

Blendırdan  geçirip isteğe göre üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder