3 Aralık 2016 Cumartesi


Şekerlenmiş Vişne Reçelli Kek

Bir kase vişne reçeli
Yarım bardak şeker
3 adet yumurta
Yarım bardak sıvıyağ
3 kaşık kakao
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Oda ısısında bekletilen yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri üzerine döküp köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri döküp iyice birbirine geçene dek karıştırmaya devam ediyoruz. Bu esnada 170 derecede fırını ısınması için hazırlıyoruz.

Kek kalıbını önce yağlayıp ardından unlayıp karışımı döküyoruz. Fırına koyup ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder