1 Ocak 2017 Pazar


Bohca kebabi

Merhabalar, bir süredir günlük yoğunluklar sebebiyle pek yayın yapamadım. Bugün eşim evdeydi ve değişik bir şey yapsana, deyince hızlıca düşünüp karar verdim. Evde olanlardan pratik bir şekilde ne yapabilirim diye dusundum ve "Bohca kebabi" yapayım dedim. Buyrun tarife!

Ben günlük yemek yapmaya özen gösteriyorum. 4 kişilik bir aile için 2'şer tane olacak sekilde yaptım. 8 adet kebap hazırladım.

Krep için

1 adet yumurta
1 bardak süt
Yarım bardak su
Aldığı kadar un
Tuz

İç harç için

Ben evde kendi yaptığım kavurmadan kullandım. Eğer sizde de varsa ondan yoksa yarım kilo kadar kuşbaşı et
Bir adet soğan
2 adet kup kup dogranmis domates
1 adet halka seklinde dogranmis yeşil biber
Sarımsak, tuz, pulbiber

Beşamel sos için

Yarım kaşık tereyağ
Bir su bardağı un
2.5 su bardağı süt

Önce krebimizi yapalım. Derin bir kap içerisinde tüm krep malzemelerini koyup karıştıralım. İçine biraz sıvıyağ koyarsanız tavaya her bir krep için yağ koymanıza gerek kalmaz. Tavamiza birer kepçe alıp yayarak pişirelim.

Bir yandan da kuşbaşı eti ocağa alalim. Pistigine emin olduktan sonra önce yarım ay şeklinde dogranmis soğanı ikiye bölerek tavamiza ekleyelim. Soğanların üstüne domatesleri ekleyerek suyunu çekenekadar pişirelim. Baharatları ekleyip altını kapatalım. Ferahlanmaya bırakalım.

Krep ve kavurma soguduktan sonra krebin ortasına bir iki kepçe karışımdan koyup önce karşılıklı iki tarafı kapatalim ardından diğer tarafları kapatıp ters çevirip tepsiye koyalım. Tüm krep leri bu şekilde yaptıktan sonra Beşamel sosu hazırlayıp üstüne kaşıkla dokelim.

Beşamel sos için bir tencereye yağı ve unu koyup, unun kokusu çekilene kadar kavuralım. Ardından sütü döküp hızlıca karıştıralım. Toparlanma olmamalı. Ardından koyulasana kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.

Bohca ların üstüne Beşamel sosu gezdirip fırına koyacağız. 3 5 dakika sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyalım ve pembelesince sunum yapalım.  Afiyet, şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder