3 Ocak 2017 Salı



  • Doğal yoğurt 


Hazır yoğurtlarla ilgili her geçen gün okuduğum bilgi metinleri, eş -dosttan aldığım duyumlar artık kendi kendime söz vermeme sebep oldu. Diyeceksiniz daha yeni mi başladın kendi yoğurdunu yapmaya? Hayır. Daha çocuktum yoğurt mayalarken. Fakat günlük tempo vs. Beni bundan geri koymuştu. Hamileliğim süresince yapmaya çalışmıştım, bebeğim 6.aya girdikten sonra yine dikkat ediyordum. Ama bir süredir hazır dönmüştüm. Ta ki eşim artık kendin yap diyene kadar. İyi ki uyardı.

İyi yoğurt için iyi süt önemli. Güvenilir bir yerden sütü alıp, suzmekle başlayacağız. Derin bir tencerede önce tencereyi biraz suyla calkalayip burda amaç sütün yapismasini önlemek. Ardından sütü döküp kaynayana kadar dikkatlice bekleyeceğiz. Kaynamaya başladıktan sonra ise ocağı kısıp yaklaşık 15 20 dk.pişirelim.

Daha sonra sütü elimiz içinde 10 sn.kadar durabilecek hale gelenekadar soğutalım. Bir kasede 5lt.süte 2 çorba kaşığı kadar yoğurt cirpalim ve pişen sütle sulandiralim. Daha sonra iliyan sütun içine yoğurdu döküp üstünü iyice örtüp 6 saat bekleyelim. Daha sonra üstünü açıp dolaba yerleştirelim. 5 6 saat burda dinlendikten sonra yiyelim.

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder