11 Ocak 2017 Çarşamba


Tavada Patatesli Börek 

3 adet yufka 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı süt
2 adet yumurta 
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ 
3 adet haşlanmış patates 
2 orta boy soğan 
Baharat 

Derin bir kaba yumurta, süt ve yağları koyup cirpalim.

Ayrı bir kapta Patatesleri ezelim veya çok küçük doğrayalım. Küçük küçük Soğanları doğrayıp ekleyelim. Tuz ve baharat ekleyip karıştıralım. 

Tavamizin dibine yağ gezdirelim. Bir yufka açalım. 2.yufkanin birazini ufalayalim, üstüne sıvı karışımdan gezdirelim. Ardından ince bir yufka daha gezdirip ıslayıp patatesli karışımdan ekleyelim. Bu şekilde birkaç sıra yaparak içi ve sıvı karışımı kullanalım. En üste sarkan yufkaları örtüp kısık ateşte iki yüzlü pişirelim. 

Afiyet, sifa olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder