11 Ocak 2017 Çarşamba
Tavada Patatesli Börek
3 adet yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
3 adet haşlanmış patates
2 orta boy soğan
Baharat
Derin bir kaba yumurta, süt ve yağları koyup cirpalim.
Ayrı bir kapta Patatesleri ezelim veya çok küçük doğrayalım. Küçük küçük Soğanları doğrayıp ekleyelim. Tuz ve baharat ekleyip karıştıralım.
Tavamizin dibine yağ gezdirelim. Bir yufka açalım. 2.yufkanin birazini ufalayalim, üstüne sıvı karışımdan gezdirelim. Ardından ince bir yufka daha gezdirip ıslayıp patatesli karışımdan ekleyelim. Bu şekilde birkaç sıra yaparak içi ve sıvı karışımı kullanalım. En üste sarkan yufkaları örtüp kısık ateşte iki yüzlü pişirelim.
Afiyet, sifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder