3 Ocak 2017 Salı


Etli Patates Kavurması

3 adet haşlanmış patates
100 gr.kavrulmuş kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
Salça, tuz
1 kaşık tereyağ
Yarım çay bardağı su
2 kepçe sıvı yağ ve ya zeytinyağı

Yağı ocağa koyduktan sonra önce ikiye ardından tekrar ikiye doğranan soğanlar yağa eklenir. Güzelce kavrulduktan Salça eklenir ve renk alana kadar ara sıra karıştırılır. İnce ince dogranmis patatesler de eklenir. Ardından yarim çay bardağı su konur ve ocak yüksek ateşte şu kaynayana kadar beklenir. Bunu yapmaktaki amaç soğuk su tadının önlemek.

Su neden koyduk derseniz ondaki maksat ise Soğanların iyice kavrulup yok olmasını engellemek. Tüm malzemeler birbiri ile ozdestikten sonra ocağı kapatabiliriz. İsteğe göre çeşitli baharatlar eklenebilir.

Afiyet, şifa kaynağı. . .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder