3 Ocak 2017 Salı
Tavuk Snitzel ve Patates Kızartması
Ara sırada olsa kişiler kendilerini ödüllendirmeli diye düşünüyorum. Çok sık fast food yemeyen, eşine ve çocuğu dahil gelen misafirlerine de yedirtmeyen biri olarak bugün bayagidir canımın çektiği bir lezzet yapmak istedim. Hemen buzluktan çıkarttım tavuk göğüs ve başladım beklemeye. Tabii beklemek sadece lafta. Buzu cozulenekadar tavuğun dedim patateslerimi hazırlayayım ve soyup doğradım. Nişastasından arınması için suya bıraktım birkaç durulama yapıp.
Cozulen tavuğu ince ince dildim. Bir adet yumurtayı kasede cirpmis bekletiyordum. Dildigim tavukları önce yumurtaya ardından galeta unun buladım. Kızgın yağda kızarttım. Hepsi bu.
Patates kızartması ile ilgili püf notayi diğer tarife söylemiştik.
Bugünkü yemek tarifini sohbet ederek verdim. Gelin şimdi malzeme listesini yazalım. Ona göre hazırlık yaparsınız.
1 adet tavuk göğüs
1 adet yumurta
3-4 kaşık galeta unu
5 adet patates
Kızgın yağ
Afiyet, şifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder