Lezzetli bir balık yemeği daha. Ben az ölçülü yaptım. 4 kişi doyasıya yedik ve bitti. Zaten günlük yemek yapmaya çalışan biriyim.
1 su bardağı pirinç
Yarım kilo kadar hamsi
Ben önceki günden kalan hamsili kullandım.
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yağ
Bir adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Çeşitli baharatlar
Yağda kup kup dogranmis soğanı kavuralım. Ardından pirinci ekleyelim. Maydanoz ve sevilen Baharatları ekleyip bir su bardağı su koyalım. Şu çekenekadar pişirelim.
Küçük boy firina dayanıklı bir tepsiye yıkanmış, temizlenmiş ve kılçığı ayrılmış hamsili derisi altta kalacak şekilde dizelim. Dizimin ardından iç pilavı duzleyelim. Kalan hamsili derileri bu kez üstte kalacak şekilde yerleştirelim. Isıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Ben borcam kullandım ve üstüne yağlı kagit koydum. Hatta yağlı kagidimi da az yağladım. Çevirerek sunum yaptığım için bunu uyguladım. Siz olduğu gibi sunacaksanız buna gerek yok.
Afiyet, şifa olsun. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder