1 Şubat 2017 Çarşamba


İncirli Cevizli enfes bir lezzet 

Keki için 
6 adet kuru incir ( Önceden ılık suya koyup biraz bekleyelim ve küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.) 
1,5 bardak ceviz 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı elenmiş un
2 adet yumurta 
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu 

Şerbeti için 
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe 
Yarım su bardağı şeker 

Şerbet için gerekli olan malzemeler karıştırılır ve kullanıma hazır şekilde bekletilir. 

Krema için
İki yemek kaşığı nişasta 
Üç yemek kaşığı un
Bir litre süt
Dört yemek kaşığı şeker 
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir paket krem şanti

Yumurta ve şeker iyice özdeşinceye kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. En son iri çekilmiş ceviz ve incirler katılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. 160 derecede pişirilir. 

Kek pişerken krema hazırlanır. Kremaya tereyağı ve şantiye hariç tüm malzemeler koyulur. Muhallebi elde edilene kadar karıştıralım. Ocaktan alınca tereyağı koyup beş dakika çırptıktan sonra şantiyi ekleyelim ve ılınıncaya kadar mikserle çırpalım. 

Fırından çıkan keki beş dakika havalandıralım. Üzerine şerbeti dökelim. Çektikten sonra kremayı dökelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edelim. 

Afiyet şifa olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder