9 Şubat 2017 Perşembe


Nefis bir Poğaça Tarifi

3 adet yumurta (2 tanesinin sarısı üstüne sürülecek.) 
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz maya
5 su bardağı un (Un markasına göre değişiklik gösterebilir.) 

Üzeri için isteğe bağlı çörek otu veya susam kullanabilirsiniz. 

Sütü, yumurtayı,  masayı, tuzu ve şekeri karıştırarak başlayalım. Ardından yağı ve unu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar yoğuralım. Eliniz hamurdan kurtulunca yoğurma işlemini bitirelim. Bir iki saat dinlendirelim.

Çay tabağına biraz sıvı yağ döküp, poğaçaları bu yağı elinize sürüp şekillendirme işlemini tamamlayın. Kalan yağ ile yumurta sarılarını karıştırın ve hamurların üstüne sürün. Susam ile süsleyip önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Afiyet, şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder