27 Şubat 2017 Pazartesi


Makarnalı Şakacı Su Böreği 

Yarım paketten biraz fazla kelebek/fiyonk makarna
Üç su bardağı süt, tam yağlı olması tercihimdi. 
Bir su bardağı sıvı yağ 
Bir Çorba kaşığı tereyağı 
Bir Çorba kaşığı sıvı yağ 
Üç adet yumurta eğer küçükse dört tane kullanalım. 
Beş adet yufka 
Yarım kilo tam yağlı beyaz peynir 

Makarnayı içine kaşık ölçüsü ile yağları koyup tuz ekleyip haşlayalım. Makarna suyunu çektirelim, süzmeyelim. 

Derin bir kapta yumurta yağ ve sıvı yağı karıştırıp, bir su bardağı ayıralım. Makarnayı ekleyelim. 

Yağlanmış fırın tepsisine yufkamızı açalım. Üstüne Makarnalı karışımı döküp diğer yufkamızı serelim. 

İstediğimiz iki kata beyaz peynir ve lor karışımını serpelim.

En üste ayırdığımız bir bardak sosu döküp bir gece bekletip 170 derecede dinlene dinlene pişirelim. 

Afiyet, şifa olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder