23 Şubat 2017 Perşembe


Ev Yapımı Baklava Tarifi 

Bayramların vazgeçilmezidir baklava. Bir de çok özel misafirlerimiz gelecekse... Bir arkadaşıma da o özel misafirler gelecek diye karar verdik bu lezzetli tatlıyı yapmaya. 

Hamuru için
6 bardak un
Bir su bardağı sıvı yağ 
Bir su bardağı ılık süt
Dört adet yumurta
Yarıma yakın limon
Bir fiske tuz

Şerbet için
7 bardak şeker
5 buçuk bardak su
Yarım limon

Açmak için 
Yarım kilo mısır nişastası

Arası için
Yarım kilo çekilmiş ceviz

Üzeri için
Yarım kilo eritilmiş tereyağı 

Hamur için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba koyup iyice yoğuralım. 10 dakika üzerine temiz bir bez serip dinlendirelim. 

Hamuru önce dört eşit parçaya ayıralım daha sonra yirmi eşit parçaya kesip ufak ufak açalım. Açarken nişasta kullanımına dikkat edelim. Üst üste konan yirmi ufak bezeyi tepsi boyunda açalım. Yağlanan tepsiye yerleştirip ceviz serpelim. Diğer parçaları da aynı şekilde yapıp en üstüne eritilen yağı gezdirip 200 derecede pişirelim. Pişirmenin püf noktası biraz pişirip fırını kapatıp sıcağında bırakıp tekrar açmak. Bu uygulama dört beş kez tekrar edilmeli. 

Ardından dinlenmeye bırakalım. 

Soğutulduktan sonra 

Şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkalım. 3-4 dakika kaynatıp altını kapatalım. 5 dakika ferahlandıktan sonra kepçe ile tepkinin her noktasına gezdirerek dökelim. 

Çok zahmetli ama bir o kadar da enfes bir baklava yapmış oldunuz. Afiyet, şifa olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder