15 Ağustos 2017 Salı

Fırında Makarna 

Bir paket fırın makarna 
250 gr.kasar peyniri 
100 gr.beyaz peynir
2 adet yumurta 
4 bardak süt 

Bir tahta kepçe ile tam buğday unu
Yarım kepçe mısır unu 
Iki çorba kaşığı tereyağı 

Makarnayı tarif edilen şekilde bütünce haslayalim. Beşamel sos için ayrı bir tencerede tereyağı ve unları  kavuralim. Unun kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyelim ve çırpmayı hizlandiralim. 

Daha sonra haşlanan makarnanın yarısı ile peynirleri ve yari besamel sosu karıştıralım. Yağlanan fırın tepsisine yerleştirelim. Daha sonra kalan makarna ile kalan beşamel sosunu harmanlayalım. Önceden ısıtılmış 180°lık fırında yaklaşık 10 dakika pisirelim. Ardından rendelenmiş kasar peynirini de ekleyip kızarana kadar bekleyelim ve fırından alalim. Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder