12 Ağustos 2017 Cumartesi
Tam buğday unlu çikolata parçacıklı kurabiye tarifi
1.5 su bardağı tam buğday unu
120 gr. tereyağı
Yarım su bardağının biraz fazlası toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr. çikolata
Öncelikle fırınımızı 180°de ısıtarak işe başlayabiliriz. Tereyağını eritip soğumaya bırakalım.
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayalım. Diğer yandan tereyağı, şekeri çırpalım. Vanilyayı ekleyelim. Unla birleştirelim.
En son yumurtayı ekleyip az karıştırıp, çikolata parçalarını ekleyip son kez karıştıralım. Sekil verip, 11 dakika pisirelim.
Sertleşmesi için dinlendirelim. Afiyet, şifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder