16 Ağustos 2017 Çarşamba
Peynirli ve zeytinli Kolay tava böreği
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
25 gr.tereyagi
Beyaz peynir 100 gr.
5 adet zeytin
Tavayı yağlamak için isteğe göre sıvıyağ veya tereyağ
Tavaya ilk yufkanızı açın. İkinci yufkayı ufalayıp sütlü, yumurtalı ve eritilmiş yağlı karışımda ıslatıp yarısını dizelim. Buruşuk şekilde olmasına özen gösterelim. Üstüne ezilmiş beyaz peyniri ve çekirdeği ayıklanmış zeytin halkalarını dizelim. Kalan yufkayı tekrar karışımda ıslatıp peynirlerin üstünü kapatalim. Kenardan sarkan yufkaları içe doğru kapatıp kısık ve orta harlı ateşte pisirelim.
Ben tereyağı kullandim. O yüzden çevirdikçe yagladim. Siz sivi yag kullanacaksaniz yufkayi sermeden once tavayi yaglayin.
Afiyet, şifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder