13 Ağustos 2017 Pazar


Semizotu yemeği 

Bir bağ semizotu 
2 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı acı sos
3 adet domates 
1 tahta kepçe ile bulgur 
Tuz, yağ 

Iri iri doğranmış soğanları yağda bir iki cevirelim. Bu sırada domatesleri ay şeklinde doğrayıp soğanın üstüne ekleyelim. Kapağı kapatıp semizotlarini doğramaya baslayalim. 

Ben domateslerle birlikte bir çay kaşığı kurutulmuş ve çekilmiş yumurta kabuğu kullandim.

Iri iri doğranmış semizleri direkt domateslerin üstüne ekleyelim. Üstüne bulguru da ekleyip kapağı tekrar kapatalim. En az beş dakika hiç kapağı acmayin. Sonrasında açıp bir karıştırıp tekrar kapatin. Su eklemeden pişirmiş olacaksiniz. 

Afiyet, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder