12 Ağustos 2017 Cumartesi
Tam buğday unlu kaşarlı poğaça
3 yumurta ikisinin sarısı üzerine sürülecek.
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı kuru maya
3.5 su bardağı un
3.5 su bardağı tam buğday unu
Susam
Un hariç tüm malzemeleri kaba koyup eritme işlemini yapalım. Daha sonra unu ekleyip elimiz kurtulana kadar yoğurmayı sürdürelim. En az iki katı olana kadar mayalanmasını bekleyelim.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına poğaçaları dizelim. Pogacalarin icine rendeledigimiz kasar peynirinden iki tatlı kaşığı koyalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet, şifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder